• Slovenie 2017
  Toch al weer een beetje heimwee.
 • Sjotbikers TT

  We kijken alweer uit naar 8 mei 2018!

  voor onze 12de Sjotbiker MTB editie!

 • de Sjotbikers gingen naar Togo

  6 Sjotbikers gingen naar Togo...

 • niks uit de weg

  ne Sjotbiker heeft geen brugeske nodig, toch?

 • slijkenkoud

Om half 9 meldden 6 Sjotbikers zich voor een ritje richting Veerle (B&B Chris). Omdat de vje er niet was een niemand Westerlo wist liggen ging het richting het Schipke.

Dat het nat ging worden hadden we redelijk snel door toen we de Herenbossen aanvatten. Het aansluitende stuk in Booischot tot aan Lo dijk was bovendien ferm slijk door eerder doorgaande vrachtwagenverkeer (waar zaten de Groenen toen ?) en maakte dit rit in begin al redelijk zwaar.

Vandaar ging het bergop richting Bergbos om daar via een beetje interval daar – blijft toch een leuk bos voor MTB - verder richting te kiezen naar De Averechten. Via het “fietspad” aan de buitenkant konden we het brugje over om zo binnendoor richting Schipke te rijden.

In het kronkelbos daar kruisten we een lokale jager, helemaal in het groen uitgedost maar met een fluo-oranje muts op zijn hoofd om de konijnen te lokken volgens de Nest – hey manne daar zit ne worstel achter de struiken, allen daarheen; pang pang pang. Achteraan het bos arriveerden we aan het kruiske met aan lekker warm terras waar een kaffeke wel zou smaken, dus besloten we om dat links te laten liggen :-)  (terecht want het vertrek daarna zou ons met de kou en nat zuur hebben opgebroken).

Dus welle verder door de bossen richting Herenthout – het gladde bruggetje waar zich 's vorige winter taferelen afspeelden lieten we maar zo, zou wat geweest zijn daar - en Wiekevorst om na 40km via “Den Hendrickx” terug binnen te rijden. De meesten waren verkleumd en doorweekt en toen Bertha de tuinslang openzette werden de fietsen en Sjotbikers propergespoten.

De voorzitter pakte boven bij Bertha een warme en verkwikkende douche (onderbroek wel terugbrengen he voorzitter). Na nog een half uurtje nabibberen en een koffiepot later werd de Sjotbiker van stal gehaald. En kreeg iedereen dus warm.

Ook de ni-bikers sloten druppelgewijs – om in de sfeer van de dag te blijven – aan en het werd daar nog een gezellig boel met Liverpool-slogans als “You never walk again”.

Consulsie van de dag :

Volgens buienalarm ging het tot half 9 regenen. Volgens buienradar zou het pas in de loop van de voormiddag overgaan.

Volgens ons heeft het heel de voormiddag geregend. Never trust an app, always trust a Sjotbikers. Alle toch dikwijls.

Tot volgende week,

Nr14