• Slovenie 2017
  Toch al weer een beetje heimwee.
 • Sjotbikers TT

  We kijken alweer uit naar 8 mei 2018!

  voor onze 12de Sjotbiker MTB editie!

 • de Sjotbikers gingen naar Togo

  6 Sjotbikers gingen naar Togo...

 • niks uit de weg

  ne Sjotbiker heeft geen brugeske nodig, toch?

 • slijkenkoud

Friet met stoofvleesZelf weet ik het niet : waren het de lentekriebels, was het het aangekondigde verjaardagsfeestje of was het gewoon het plezier van een zondagvoormiddagmountainbikeritteke (waarmee ge bij scrabble vlot 19 punten scoort) ?  Feit is dat de opkomst massaal (13 Sjotbikers) was voor een eigen geïmproviseerd ritke. 

In allerijl werd gekozen voor toerke richting Eindhout, met Vjeke als gids - waarvoor onze dank. Het eerste deel verliep vlot : over de weg en met wind in de rug tot in Westerlo. Daar langs het kasteel, door Zammels Buitenbroek, om vervolgens in Laakdal aan te pikken op het blauwe MTB Bloso-parkoer. Vanaf dan werd het zwaarder en vereisten de drassige en glibberige single-tracks de nodige stuurmanskunsten. Maar wel leuk in deze periode van het jaar. Van de blauwe toer werd overgeschakeld op de rode toer en vanaf dan werd het af en toe pompen of verzuipen en waren we toch blij dat we onze nawinterzwembandjes (13 scrabbelpunten) nog aanhadden onder het motto “elk nadeel heb zijn voordeel”. 

Tijdens de terugtocht hadden we de strakke wind vol op de kop maar het tempo werd voldoende laag gehouden om iedereen plezier en adem te gunnen tijdens ons wekelijks zondagsritke. Eén speelse demarage onderweg van onze voorzitter – deze werd uiteindelijk door niemand beantwoord – maar verder geen noemenwaardige of spectaculaire uitvallen. Aan het kapelleke bij Bertha werd de eindsprint gewonnen door de winnaar (red. Werner). Om maar te zeggen dat “gezapig & drafje” de themawoorden van de dag en van de rit waren.

Omdat er dit keer geen bevoorrading voorzien was kwamen de meeste binnen met een redelijk hongerklopke. 

Als apertief werd gekozen voor een trio van chips op een bedje van een aluminium, begeleid met Oxo of koffie inclusief een chocolade koekje.   Als hoofdmenu kozen de jarigen van de maand om de Nationale stoofvlees-frietdag alle eer aan te doen – weliswaar aangevuld met goulash-curryworsten en een ferme kwak mayonaise voor de grote-hongertjes. Bij dit menu schonken ze ons een aangepast bier : Blonde Sjotbiker anno 2012. We lieten het ons wel smaken. De recepten kan je trouwens nog eens rustig nalezen op Sjotbikersteletekst (9 scrabbelpunten) pagina 1207.


Het menu van 1 maart 2015 :

20150301 114755  20150301 120218

 

 

 

20150301 12022620150301 114749

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Met de komende ritten, stages en uitdagingen in het verschiet ontstonden ook meteen een hilarische discussie over trainingsschema's, sportvoeding, overgewicht, afvallen en hoe we zo snel mogelijk zo scherp mogelijk konden zouden staan. De oplossing werd gevonden : morgen begin ik.

Met op de achtergrond regelmatig een gezellige wroooaaaaaaaahhmmm (14 scrabbelpunten) van een BMW i8, een wagen waar binnenin het lawaai van de motor door de boxen galmt, en buiten de boenkeboenkemuziek (11 scrabbelpunten) van de woefers in de koffer waardoor ge een bak Sjotbiker in 3 keer moet transporteren naar zijn bestemming. Een wagen waarvan de bestuurder en de medepassagier naar verluid ook een aantal kilootjes moesten afvallen om de poep voortaan vlotjes in de kockpit te krijgen.  Topsport is afzien. Afgetraind zijn de boodschap. 

En dus werd in Bertha’s veranda - na de nodige calorien verorberd  te hebben - de juiste conclusie getrokken : we moeten allemaal drindend een beetje overgewicht kwijt.

Met een alléédandenallerallerlestesjotbikers-proost (hiermee wint ge uw scrabbelspel) werd die overtuiging nog eens ferm in de verf gezet : “Morgen begin ik ! Carina, schrijft nog is op !”

sjot-sjot-sjot-sjot-sjot-sjot-sjot-sjot-fanta...

En over de plannen van het Hulshoutse My-place moeten we het ook nog is hemme...

Gr, Nr 14.

P.S. de volgende weken worden de klimcapaciteiten een beetje aangescherpt met o.a. Bertem en Tilff (die laatste als het goed weer is, anders stellen we een weekje uit).

Elk grammeke teveel zal dan dubbel doortellen J