• Slovenie 2017
  Toch al weer een beetje heimwee.
 • Sjotbikers TT

  We kijken alweer uit naar 8 mei 2018!

  voor onze 12de Sjotbiker MTB editie!

 • de Sjotbikers gingen naar Togo

  6 Sjotbikers gingen naar Togo...

 • niks uit de weg

  ne Sjotbiker heeft geen brugeske nodig, toch?

 • slijkenkoud

Heverlee1Om de conditie al een eerste boost te geven werd vandaag naar Heverlee afgezakt : de laaste TT van het Leuvense drieluik (waarvan we Huldenberg en Pellenberg hebben gemist).

 

Met 45 km en een 500hm konden we voor het eerste dit jaar al eens wat dieper in ons arsenaal tasten. Twaalf strijdlustige Sjotbikers begaven zich vol goede moed richting de Kazerne van Heverlee, al waar we ons in tegenstelling tot de vorige jaren dit keer parkeerden in de verste uithoeken van de grote parking.  In de serviceflats van het rusthuis - met uitzicht op de straatkant waar we normaal parkeren - stippen ze die datum 12 maanden op voorhand aan om na de rit bij het terug omkleden onze blote poepen te zien; dit jaar dus een grote ontgoocheling voor jonge- en oudevandagen. Volgend jaar staan we er terug. Beloofd.

Om 9u trotseerde we de toch wel koude noorderwind over een tof en quasi volledig off-road parkoer in en rond het Meerdaalwoud tot over Waals grondgebied (Pecrot en zo).

De pittige kilimmetjes werden vlot verteerd, onze voorzitter waagde nog eens een poging om vooruit te rijden om enkele fotoke te trekken.  We reden echter zo rap dat hij uiteindelijk ne selfie moest maken en 2 km achtervolgen om terug bij te geraken. De Nest pakste nadien over en hem lukte het wel.  Het resultaat mocht er zijn (zie onderaan). En zo stonden we sneller dan verwacht aan de bevoorrading waar we ons konden te goed doen aan uitgedroogde wafels, in 6-stukken-gesneden-bananen, snickers, en hoestsiroop. De soep zag er trouwens wel lekker uit.

Na de pause ging het gestaag verder bergop en bergaf en bij de splitsing 35-45 deelde ook de groep zich op.  Die van de 45 staken en versnellingske bij waardoor het crosparkoer (van de veldrit in Heverlee) op het einde toch nog een lastige bedoening werd.

Bij het binnenkomen waren de 35’ers al opgefrist en 10 minuutje later zat ook de rest al terug in recupfase en ging het retour richting Bertha.  Even speelde onze voorzitter nog een flimklassieker : in de ban van de Leuvense ring; Op Op een van de kruispunten pakte Gollemke hare voorrang van rechts wat ruim maar met veel getoeter en gierende banden zette onze Saruman Gollemke op haar plaats – iets wat ze precies niet echt apprecieerde.  (Dat ze dan in nen andere flim ga spelen hé J).

Eens bij Bertha werd uiteraard nog het hoofdstuk Togo aangesneden en de laatste inschrijvingsvformulieren ingevuld.  Bij het proosten zetten ons Carine Vjeuke, lawijtmaker, en "héy gij daar in den hoek, kalm hé !" nog eens goed op hun plaatst maar de 2500 koeken die ze volgende meebrengt gaat dat goedmaken (nee Jan, voor de bevoorrading op onze toertocht – niet voor volgende week op te eten J).

Komende week trekken we naar Schaffen voor het betere stunt- en vliegwerk.  Mooie toer met ook weer wat hoogtemeters.

Tot dan, nr14.

P.S. De Jan zorgt trouwens voor een boterhammeke met kop en kaas volgende week (of ik moet dat misbegrepen hebben).


Heverlee