• Slovenie 2017
  Toch al weer een beetje heimwee.
 • Sjotbikers TT

  We kijken alweer uit naar 8 mei 2018!

  voor onze 12de Sjotbiker MTB editie!

 • de Sjotbikers gingen naar Togo

  6 Sjotbikers gingen naar Togo...

 • niks uit de weg

  ne Sjotbiker heeft geen brugeske nodig, toch?

 • slijkenkoud

Nadat vorige week al ferm aan de boom werd geschud en toen al de jongens van de mannen werden gescheiden, ging het vandaag nog een stapke verder. Met een combinatie van sneeuw, ijs en zware baggerstoken zouden we het uiterste uit de Sjotbikers-pul/kan moeten halen halen. 6 Sjotbikers dienden zich aan voor dit heroïsche werk in de toertocht van Wechelderzande.

Opvallend daarbij geen voorzitter, Remco, Peter en Liekens (de natuurlijke selectie heeft zich deze week verder doorgezet), wel opnieuw present : De Werner (na een weekje griep), de Kris (Sjotbikers-overuren opgenomen) en mezelf (pootje hersteld).

De inschrijving zelf liep op zich nog vlot (inscannen en betalen lukt onderhand wel), maar de eerste kilometer zorgde al meteen voor een haperende cassette en een arrogante dennentak die de Sjokke zijn wiel aanviel en zich tussen de spaken en de vork nestelde. Effe paniek, maar Specializaajzed en de Sjokke maken met zoiets wel komaf en voor den tak het goed en wel besefte lag hij in drie stukken terug in het bos. De gebroken spaak werd rond een andere gedraaid en welle terug op pad.

Het zou verder baggeren worden door enkele zware stroken en opletten voor valpartijen in de gladde ijsbochten. De kop en staart werden regelmatig afgewisseld. De bevoorrading na 22km was welgekomen en een vrijwillige collega-biker werd aangeduid om de groepsfoto te nemen van wat er tegenwoordig nog overschiet van de Sjotbikers in barre wintertijden. De Werner koos na zijn weekje ziekte voor een kortere afstand en stond daarmee niet mee op de foto. Deze ontaarde ondertussen net niet in een uitgebreidde fotoreportage want ons vrijwilliger had er zin in en schoot de ene foto na de andere (gelijk een mitrajet tek tek tek; red Sjokke). Hadden we onze kodac niet afgepakt, we stonden daar nog denk ik. Trouwens goed gezien van de Nest om nog vlug 2 bikes mee op de foto te nemen want in die kleding zouden ze denken dat we een groep duikers waren of zoiets :-) 

TT Wechelterzande small

Na de pause volgde het gedeelte op het militaire domein waar de grondoefeningen plaatsvinden.   De verstopheuveltjes (of hoe noemt ge zoiets) werden de ene na de andere overwonnen – er werd ook nog een mtb-you foto getrokken – en stilaan ging het terug richting start alwaar we 43km op de teller zouden hebben. Langs deze weg zouden ook nog het blondje – Jezus, in dit weer met blote handjes - willen bedanken in wiens wiel we toch maar mooi uit de wind werden gezet (pas toen we mee in haar garage binnenreden beseften we dat we verkeerd zaten en dat we terug de pijlen moesten zoeken en volgen).

Eens bij Bertha overviel ons de huiselijke warmte van een gezellig stamcafeetje en werden alle registers nog eens ferm opengetrokken. Het regende nieuwe ideën van Afrika tot in Amerika, van aan de Himalaya tot in Sjakkamakka. Vermits iedereen dit jaar óf 45 óf 50 wordt moeten we daar dringend eens werk van maken. Wordt vervolgd...

Volgende week gaat het trouwens richting Pellenberg alwaar voor het eerste sinds lang er terug moet geklommen worden. Tijd voor de afwezigen om stilaan terug hun oude niveau op te pikken (of ge gaat te kort komen in Togo zalle mannekes :-) 

Aansluitend op die TT zullen we trouwens het WK veldrijden in de voorzitter zijn bar kunnen volgen om lange Klaas alweer een “een gele mooje trui” te zien pakken.

Tot volgende week ! Nr14

P.S. @Dave : volgende week vertrekken we trouwens om kwart voor 8; @de rest : gewoon om 8u bij Bertha :-)